Silhouette Cameo 4


Silhouette CAMEO® 4

Wanneer komt de nieuwe Silhouette CAMEO® 4 uit en
wat zal de nieuwste telg in de Silhouette familie ons gaan brengen?
Hier lees je als eerste al het nieuws over de Silhouette CAMEO® 4

Wanneer wordt de Silhouette CAMEO® 4 verwacht?

Elke paar jaar brengt Silhouette America een nieuwe snijmachine op de markt en elke versie biedt telkens weer meer mogelijkheden en functionaliteiten. Het is dus een kwestie van tijd tot de nieuwe machine uit komt, maar waneer precies? Als je nu zit te twijfelen over de aanschaf, wacht je dan tot de nieuwe versie uit komt, of koop je de huidige versie?

Op basis van de historische dat kunnen we heel wat herleiden. Hieronder staan de data waarop alle snijmachines uit zijn gekomen:

Originele Silhouette
Silhouette SD februari 2009
Silhouette CAMEO 1 november 2011
Silhouette CAMEO portrait november 2012
Silhouette CAMEO 2 oktober 2014
Silhouette Curio oktober 2015
Silhouette CAMEO 3 augustus 2016
Silhouette CAMEO 3 Black and Pink oktober 2017
Silhouette CAMEO 4 2018?

Gemiddeld brengt Silhouette elke 2 jaar een nieuwe versie van de CAMEO op de markt, met een ander type snijmachine (portrait/curio) in het jaar er tussen. De afgelopen 6 jaar heeft Silhouette, met uitzondering van 2013, elk jaar met de feestdagen een nieuwe machine in de winkels liggen.

De ontwikkeling en productie van een machine als de CAMEO duurt ongeveer 2 jaar van start tot finish. Er komt veel bij kijken, want alle nieuwe functies van de machine, moeten bijvoorbeeld ook in de software ingebouwd worden. Het is daarom het meest waarschijnlijk dat de Silhouette CAMEO® 4 uit komt in 2018.

Het is wel mogelijk dat Silhouette in 2017 (rond de feestdagen) niet de de nieuwe CAMEO® 4 uit brengt, maar een ander type machine.

Wat weten we tot nu toe over de Silhouette CAMEO® 4?

In de beginjaren van Silhouette gingen er al snel geruchten de ronde en was Silhouette meer open over de aanstaande ontwikkelingen. De laatste paar jaar zijn ze echter steeds beter geworden in het geheim houden hiervan en is het steeds moeilijker om van te voren te weten te komen wat er uit gaat komen. Officiële distributeurs krijgen een korte periode van tevoren onder embargo al informatie uitgereikt, maar moeten dat tot de officiële aankondiging geheim houden.

Op dit moment weten we dus nog niets zeker, maar we hebben wel een vermoeden op basis van de huidige ontwikkelingen

Nieuwe functies en mogelijkheden van de Silhouette CAMEO® 4?

Als Silhouette de nieuwe CAMEO uit komt, wat zouden dan de nieuwe functies kunnen zijn? Dit zijn de functies die veel mensen willen hebben:

  • Wifi i.p.v. Bluetooth
  • Breder snijden dan 12" (30,5 cm)
  • Stekere motor en meer drukkracht voor dikker materiaal
  • Stiller
  • Sneller

Wat gaat de Silhouette CAMEO® 4 kosten?

De meest ideale prijs voor Silhoutte is altijd onder de $300,- geweest. Afhankelijk van de dollarkoers ligt de adviesprijs in Nederland dan meestal rond de €329,-, maar door de concurrentie op de hobbymarkt wordt hij vaak voor €299,- of minder aangeboden. Er zijn op dit moment geen signalen om te verwachten dat de prijsstelling van de CAMEO 4 anders zal zijn.

Moet ik wachten of nu toch voor de Silhouette CAMEO® 3 gaan?

Omdat het nog een hele tijd duurt voordat de CAMEO 4 uit komt, is ons advies om nu de CAMEO 3 te kopen. Dit is een fantastische machine waar je waarschijnlijk alles mee kunt doen wat je wilt.